Karın Germe Ameliyatı Nasıl Olur?

24 Mayıs 20240

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Olur? İnsan vücudundaki fazla deri ve yağın çıkartılması, karın kaslarının sıkılaşması ve ciltte gerilimi sağlayan ameliyattır. Karın germe ameliyatı genel anestezi ile yapılır. Genellikle 3 – 4 saat süren önemli bir operasyondur. Ameliyat sonrasında hastanın hastanede bir kaç gün yatması gerekir. İyileşme sürecinde hastanın kendine dikkat etmesi önemlidir.

 Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Neler Olur?

Karın germe ameliyatı olan bir hasta için önemli bir süreç başlamış olur. Hasta ameliyat sonrası birkaç hafta normal hayatına ve aktivitelerine hemen geri dönemez. Doktorun uygun gördüğü ilaçları mutlaka düzenli bir şekilde kullanması gerekir. İyileşme sürecini desteklemek için sağlıklı beslenmeye önem göstermek gerekir. Taburcu olduktan sonra ise takip randevularını kesinlikle ihmal etmemesi gerekmektedir. Bu sayede iyileşme hızı ve karın germe ameliyatı başarı oranı artacaktır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı için gerekli şartlar sağlandıktan sonra su adımlar izlenir;

 

1- Anestezi: Bu ameliyat için hastalar genellikle genel anestezi olur. Bu anestezi türü hastanın ağrı hissetmesini engellemek için kullanılır.

2- Kesiler: Karın germe ameliyatı için kesi olması gerekir. Bu kediler sayesinde fazla deri ve yağlar çıkarılır. Bu kesiler genellikle bikini bölgesi üstü veya karın altında saklanacak şekilde yer alır.

3- Deri ve yağların çıkarılması: Kesi işleminin ardından fazla deri ve yağ çıkarılır. Karın bölgesi daha düzgün ve sıkı bir görüntüye sahip olur.

4- Karın kaslarının sıkılaşması: Kilo alıp verme ya da hamilelik gibi durumlardan dolayı karın kasları gevşer. Bu ameliyatın bir diğer amacı ise karın kaslarını sıkılaştırmaktır. Böylelikle karın duvarı daha güçlü bir hale gelir. Gergin bir görünüm sağlar.

5- Cilt germe: Ciltte ve alttaki kas ve dokular sıkıca gerilip yeni bir görünüm oluşturur.

6- Dikiş ve kapatma işlemi: Kesiler kapatılıp dikiş atılır. Bu dikişler görünmeyen yerlerde kendiliğinden eriyen estetik dikişler olarak adlandırılır. İyileşmesi için doktorunuzun tavsiyesine mutlaka uymanız gerekir.

 

 Karın Germe Ameliyatını Kimler Olabilir?

Karın germe ameliyatını genellikle aşağıda yer alan durumları yaşayanlar olabilir;

 

​​​​​​1- Belirgin kilo kaybı sonrasında cilt sarkması olanlar.

2- Birden fazla hamilelik geçirmiş ve çit sarkması yaşayan kadınlar.

3- Yaşlanma sürecinde karın bölgesindeki cilt ve kas gevşemesi yaşayanlar.

4- Karın bölgesindeki estetik görünümü düzeltmek isteyenler.

 

Tüm bu şartlar sağlansa dahi hastanın karın germe ameliyatı olmasına plastik cerrahi uzmanı karar vermektedir. Daha fazla bilgi almak için drtamersayrak.com olan firmamızın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 Karın Germe Ameliyatını Kimler Yapabilir?

Karın germe ameliyatını genellikle plastik cerrahi uzmanı yapar. Uzmanlık alanı olan estetik ve rekonstrüktif cerrahi konusunda eğitimli kişiler de yapabilir. Deneyimli cerrahlar hastanın ihtiyaçlarına göre özel bir cerrahi plan oluşturur. Bu plan doğrultusunda hastaya özel bir şekilde karın germe ameliyatı yapabilir.

 Karın Germe Ameliyatı Ücreti Ne Kadardır?

Karın germe ameliyatı ücret olarak her hastaya göre değişiklik gösterir. Ameliyatı yapacak olan cerrahın deneyimi, klinik ya da hastanenin konumu bile ameliyat için birer faktördür. Karın germe ameliyatı için plastik cerrahına muayene olup, tetkik yaptırıp ilk ağızdan ücret teklifi almak daha doğru olacaktır.

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image