Meme Kanserinden Sonra Estetik Yapılır Mı?

19 Mayıs 20240

Meme Kanserinden Sonra Estetik Yapılır Mı? Meme hücrelerinin mutasyona uğraması ile birlikte kontrolden çıkıp tümör ismi verilen kanserle doku hücreleri oluşturması meme kanseri şeklinde ifade edilir.

Bu durum genelde 50 yaş üstü kadınlar için geçerlidir. Tabii aynı zamanda istisnai olarak 50 yaşından küçük kadınlar adına da farklı sebeplerden dolayı söz konusu olabilir. Böyle durumlarda ise kemoterapi başta olmak üzere birçok farklı tedavi yöntemi söz konusudur. Ancak tamamen bu hastalıktan kurtarabilmek için özellikle bir ya da iki memenin cerrahi yönden alımı gibi durumlar da öne çıkar. Tabii böyle durumlarda ise meme kanserinden sonra estetik yapılır mı? sorusu merak ediliyor. Öyle ki kişinin yeniden estetik açıdan özgüven kazanması ve sağlıklı yaşamına dönmesi konusunda bu durum önemli yer taşımaktadır.

Meme Kanserinden Sonra Estetik Yapılır mı?

Meme kanseri sebebiyle birçok kadın bir ya da iki memesini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Özellikle tümörlü hücrelerin tamamen ortadan kaldırılması ve sağlıklı yaşama dönülmesi noktasında bu cerrahi operasyon önemli yer taşır. Tabii aynı zamanda bu durum estetik açıdan da bir kadın adına kötü bir unsur olarak öne çıkar. Bunun ortadan kaldırılabilmesi adına ise pek çok kadın meme kanserinden sonra estetik yapılır mı? sorusunun cevabını merak ediyor. Teknolojide yaşanan gelişme ile beraber aynı zamanda estetik açıdan bu durum artık evet cevabını vermektedir. Üstelik detaylı ve uzman doktorları kontrolünde yapılan süreç eşliğinde, yeniden tamamen doğal bir görüntü kazanma şansı sağlanmaktadır. Kanser sebebiyle kayıp yaşayan kadınlar için bu konuda meme protezi uygulanır.

Meme Kanseri Sonrası Estetik Kimlere Yapılır?

Yapılan teşhis ile birlikte yaşanan meme kanseri sebebiyle, farklı tedavi yöntemleri bu konuda öne çıkar. Özellikle de bu durum meme kanserinin gelmiş olduğu dereceye bağlı olarak ele alınmaktadır. Ultrason, biyopsi ve patoloji raporları kapsamında ortaya çıkan dereceye bağlı olarak süreç başlar. Bu süreç öncelik olarak genelde kemoterapi ve radyoterapi üzerinden gerçekleşir.

Uzman doktorun kararına ve hastanın da vereceği karara bağlı olarak, aynı zamanda bir ya da iki memenin alımı üzerinden bu süreç tamamlanabilir. Tabii bu durumun oluşabilmesi adına doktorun gerekli tetkikler kapsamında bir karar vermesi gerekmektedir. Verilen bu kararın ardından memesi alınan kadınlar, daha sonra bu bölgeye estetik yaptırmaktadır. Hem bir yere hem de her iki tarafa da gerçekleştirilerek, yeniden istenen görüntü oluşturulabilir.

Meme Kanserinden Sonra Estetik Nasıl Yapılır?

Meme kanserinden sonra yapılacak olan estetik için protezler kullanılır. Bu konuda ise vücudun temel kısımlarından yağ dokusu elde edilebilir. Ardından bu yağ dokusu Yeni oluşturulan memeye eklenerek gelişimi sağlanır. Diğer yandan meme başı yenilenebilir ya da hastanın vücudun farklı bölgelerinden alım yapılarak bu işlem uygulanabilir. Hassasiyeti detaylı bir estetik olması doğrultusunda, uzman doktor kontrolünde gerçekleşmesi büyük önem arz eder. Genel çerçevede meme kanserinden sonra estetik yapılır mı? sorusuna da bu şekilde cevap vermek mümkün.

Profesyonel Düzeyde Meme Kanserinden Sonra Estetik

Özellikle kadınlar için meme kanseri sonrası cerrahi müdahalenin ardından estetik büyük önem taşımaktadır. Günlük yaşama sağlıklı ve öz güvenli şekilde yaşayabilmek adına meme kanserinden sonra estetik yapılır mı? merak edilen sorular arasında geliyor. Bu konuda ise profesyonel düzeyde, teknolojinin gelişimi ile birlikte meme estetiği uygulanmaktadır. Protez üzerinden en iyi şekilde cerrahi müdahale eşliğinde, kişi doğal haline geri dönüş yapabilir. Bu konuda uzman doktorların kontrolünde en iyi desteği elde edebilmek adına site üzerinden bağlantı kurabilirsiniz

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image