Rinoplasti Ameliyatından Sonra Yapılması Gerekenler

24 Haziran 20240

Rinoplasti Ameliyatından Sonra Yapılması Gerekenler Rinoplasti ameliyatının amacı buruna estetik bir müdahale yapmak olarak bilinir. Zaten rinoplasti denildiği zaman akla ‘burun estetiği’ gelmektedir. Özellikle yüze bakıldığı zaman ilk dikkat çeken unsurun burun olduğunu söylemek yanlış olmaz. Burnun estetik açıdan iyi görünmesi ise hem fiziken hem de ruhen önemlidir. Bundan dolayı burnundan rahatsız olan kişiler rinoplasti ameliyatına ihtiyaç duyarlar. Ameliyatın uzman ellerce yapılmasına dikkat ederek olumlu sonuçlar alma şansı elde edilebilir.

Rinoplasti Ameliyatı Nedir?

Rinoplasti olarak bilinen ameliyat burna estetik müdahale yapmayı ifade etmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı estetik bozukluk olan burnu ameliyat yaparak düzeltme şansı vardır. Ayrıca rinoplasti ameliyatından sonra yapılması gerekenler doğru şekilde bilinirse eğer operasyon başarılı olur.

Rinoplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürede Yapılır?

Rinoplasti ameliyatı genel olarak 1,5-2 saat arasında sürmektedir. Bu süre hastanın durumuna bağlı olarak uzayıp kısalabilir. Zaten operasyon öncesi hazırlık sürecinde doktor tarafından gereken bilgilendirme yapılır. Uygun şartlarda deneyimli bir doktor ile sonuçlar istediğiniz gibi olacaktır.

Rinoplasti Ameliyatı Sonuçları Nelerdir?

Rinoplasti ameliyatı sonrasında kişinin günlük hayatına dönmesi 1 hafta ile 10 gün arasında değişebilir. Bunun yanında ameliyat sonrasında yüzde ve burun çevresinde morluklar görülebilir. Ayrıca bir süre ağrı hissedilmesi normaldir. Özellikle doktorun vermiş olduğu ilaçları düzenli olarak kullanmak ağrıyı ortadan kaldıracaktır.

Rinoplasti ameliyatından yaklaşık 1 ay sonra oluşan ödemler büyük oranda geçmiş olur. Tam olarak iyileşme ise 9 ile 13 ay arasında değişebilir. Tabi bu durum hastaya yapılan işlemlere göre değişebilir. Sonuçta burun estetiğinde kişilerin ihtiyaçlarına göre müdahaleler yapılmaktadır. Süreç ilerledikçe burnun yüze uyumlu hale gelmesi sağlanmış olacaktır. Rinoplasti ameliyatından sonra yapılması gerekenler hakkında tüm detaylara drtamersakrak.com adresinden erişim sağlanabilir.

Rinoplasti Ameliyatından Sonra Dikkat Edilecekler

Rinoplasti ameliyatı tıbbın sağladığı imkanlarla oldukça başarılı şekilde yapılabilir. Ancak ameliyat sonrasında dikkatli olmakta fayda vardır. Yani sadece ameliyatı düşünerek hareket etmemek gerekir. Asıl önemli olan rinoplasti ameliyatından sonra yapılması gerekenler şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Rinoplasti ameliyatı sonrası dikkat edilecek hususlar şöyledir;

 

– Aşırı sıcak yerlerde bulunmamak gerekir.

 

– Ameliyat sonrası ilk 5 gün bolca istirahat edilmelidir.

 

– Ameliyatın ardından 1 hafta boyunca abartılı yüz mimiklerinden uzak durulmalıdır.

 

– Burna darbe almamak için dikkat etmek gerekir.

 

– Operasyon sonrası birkaç ay boyunca burna direkt güneş ışığı almamak lazımdır.

– İlk 3-4 hafta burna sert bir şekilde dokunulmamalıdır.

 

– Burun sert şekilde temizlenmemeli.

 

Rinoplasti ameliyatından ardından doktorun tüm tavsiyelerini dinlemek gerekir. Ameliyat kadar sonrasındaki süreçte çok önemlidir. Bunu unutmamak gerekir.

 

Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

 

Rinoplasti ameliyatı sonrasında birkaç gün boyunca sıvı gıdalar ile beslenmek gerekir. Katı yiyeceklerden ise daha yumuşak olanlar tercih edilmelidir. Özellikle yoğurt, çorba ve bunlara benzer ürünler tüketilmelidir. Burnun ameliyat sonrası hassas olacağını bilerek hareket etmek önemlidir.

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image