Liposucti̇on Nedir? Ameliyat Ve İyileşme Süreci

21 Haziran 20240

Liposucti̇on Nedir? Ameliyat Ve İyileşme Süreci Kilo vermek ve formunu korumak isteyen pek çok kişi liposuction ameliyatını araştırmaktadır. Son yılların gelişmiş teknolojisi ile yapılan bu ameliyatlar hızlı ve kısa süre içerisinde sonuç vermektedir. Yağ aldırma operasyonu olarak da bilinen bu işlemler bölgesel yağlara etki etmektedir.

Vücudun herhangi bir bölümünde toplanan yağlar kısa süre içerisinde giderilerek vücut daha sağlıklı bir forma kavuşturulur. İyileşme süreci yapılan tetkikler ile kısa sürede tamamlanır. Milimetrik hesaplamalar üzerinden yapılan bu işlem ile istenen vücut görünümü elde etmek mümkün hale gelmiştir.

Liposuction nedir? sorularını pek çok kişi araştırmaktadır. Vücutta belirli bölgelerde oluşan fazla yağların giderilmesi ve alınması işlemi olarak adlandırılmaktadır. Yapılan bu uygulama sayesinde kişi daha sağlıklı hareket etmektedir. Vücutta karın, kalça, kol, basen ve bacak gibi yerlere liposuction yapılmaktadır. Liposuction nedir? soruları için kilo kaybının yetersiz geldiği noktalarda yapılan yağ aldırma işlemi denilebilir. Ameliyat son derece güvenilir ve sağlıklı operasyonlardan biridir. Aynı zamanda iyileşme ve toparlanma süreci egzersiz ve diyet ile desteklenmektedir.

Liposuction Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Liposuction nedir? ve faydaları nelerdir soruları çok fazla kişi tarafından merak edilip araştırılmaktadır. Kilo kaybını hızlandırmaya yönelik uygulanan bu işlemler sonunda istenen fiziki görünüme sahip olmak mümkün hale gelir. Aynı zamanda diyet ve spor ile beraber desteklendiğinde vücut kısa süre içerisinde toparlanma yaşar. Orantısız vücut şekil görünümünü tamamen gidermeye yardımcı olan bu işlem ile kilo vermek çok daha sağlıklı ve başarılı hale gelmektedir. Doğal yöntemler ile kilo vermede zorluk yaşayan kişiler bu ameliyata yönelmektedir.

Liposuction Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Liposuction ameliyatı bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kişiler için uygulanabilir işlemler arasına girmektedir. Biriken yağ dokusunu vücuttan almak için yapılan bu işlem sayesinde orantısız vücut görünümü de tamamen ortadan kalkmaktadır. Aynı zamanda obez riski bulunan hastalar için de uygun olan ameliyat grubunda yer alır. Karın bölgesinde fazlalığı olan ya da gıdıda yağ toplanması yaşayan kişiler de bu ameliyat ile istediği görünüme ulaşmaktadır. Ameliyat sonrasında uyulması gereken noktalar ile beraber hasta hızlı bir şekilde toparlanma göstermektedir.

Liposuction Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekilenler Nelerdir?

Liposuction ameliyatı sonrasında hasta beslenme düzenine dikkat etmeli ve vücut ölçülerine uygun bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Hafif ve orta derecede oluşan şişkinlikler için buz kompleksi yapılmalıdır. Bu işlem vücutta ödem oluşmasını engellemektedir. Karın bölgesi için yapılan liposuction ameliyatlarında korse kullanımı tavsiye edilmektedir. Karın bölgesinin daha hızlı bir şekilde toparlanmasını destekleyerek sağlıklı bir ameliyat sonucu ortaya çıkartmaktadır.

Liposuction Ameliyatı Sonrasında İz Kalır mı?

Liposuction ameliyatı sonrasında minimal derecede iz kalma olasılığı bulunmaktadır. Fakat bu iz gözle görülmesi zor ince çizik şeklinde kalmaktadır. Doğru nemlendirme işlemi ile beraber bu izler zaman içerisinde azalmaktadır.

 

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image