Karın Germe Ameliyatı Bilinmesi̇ Gerekenler

19 Haziran 20240

Karın Germe Ameliyatı Bilinmesi̇ Gerekenler Karın germe ameliyatı özellikle doğum yaptıktan sonra tercih edilen operasyonların başında yer almaktadır. Karnın kesilerek yağ dokularının alınması ve sıkılaştırılması işlemlerinden biridir. Karın germe ameliyatı estetik cerrahi operasyonlardan biridir. Karın germe ameliyatı bilinmesi gerekenler arasında karnın olabildiğince toplanması ve sıkılaşması önceliklidir. Aynı zamanda hamilelik sırasında alınan kilolar da bu şekilde vücuttan atılmaktadır. Bu ameliyat dış kısımdan sıkılarak uygulanır, iç tarafa herhangi bir müdahale yapılmaz.

Karın germe ameliyatı bilinmesi gerekenler arasında deri sarkma sorunu yaşayan kişiler bu ameliyatı sıklıkla tercih etmektedir. Ameliyat sonrasında hastaları mutlaka hafif egzersiz programına başlaması tavsiye edilir. Aynı zamanda diyet ve beslenme listesine uygun şekilde bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Ameliyat sonunda hasta karın korsesi takmalıdır. Karın korsesi hem bölgeyi sıkılaştırarak toparlanmayı kolaylaştırmakta hem de ameliyat bölgesini korumaktadır. Ani refleks hareketlerden uzak durulmalıdır. Karnın iç duvarı sağlamlaştırılarak kesik kapatılmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Neler Yapılır?

Karın germe ameliyatları sonrası da en az ameliyat süreci kadar önemlidir. Hastaların ameliyat bölgesini koruması ve ani hareketlerden kaçınması en temel kurallardan biridir. Hafif egzersiz programı ve beraberinde diyet listesi karın bölgesinin hızla toparlanmasına yardımcı olur. Ameliyattan 3-4 saat sonra yemek yeme gerçekleşmektedir. Karın germe ameliyatları sonrasında hem gündüz hem de gece korse takmaları gerekmektedir. Korse kullanımına özen gösterilmelidir. Üç hafta boyunca korse takımı sayesinde vücut ve karın bölgesi daha hızlı toparlanmaktadır.

Karın Germe Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Karın germe ameliyatı doğum yapan kişiler ya da karın bölgesinde sarkma oluşan bireyler için uygun görülen ameliyatlardan biridir. Karın bölgesinin dış kısmına uygulanan bu işlem beraberinde daha hızlı bir iyileşme süreci sunmaktadır. İç duvara herhangi bir zarar gelmeden ameliyat tamamlanmaktadır. Vücudunda şişkinlik, yağ oranının artması ve karın çıkıklığı problemleri hisseden kişiler karın germe ameliyatı olmaktadır. Bu ameliyat sonrasında düzenli beslenme ve egzersiz hareketleri ile operasyon çok daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkartmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Faydaları Nelerdir?

Karın germe ameliyatı vücudun toparlanmasını ve fiziğin daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlamak için yapılır. Aynı şekilde karın kasları daha gelişime açık hale gelir. Karın basıncını azaltarak vücut hareketlerini fleksible hale getirmektedir. Kilo vermek isteyen kişilerin sıkça tercih ettiği operasyonlardan biridir. Aynı şekilde 10 ila 15 gün içerisinde toparlanma gerçekleşmektedir. Kadın erkek, günümüzde pek çok kişi bu operasyon sayesinde sağlıklı bir vücuda erişim sağlamaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Sonunda Vücutta İz Kalır mı?

Karın germe ameliyatlarında dış kısımda hafif izler kalabilir. Fakat bu izlerin tamamı minimal ölçüdedir. Doğru ilaç ve nemlendirici kullanımı ile beraber düzenli kullanım sonrasında izler tamamen kaybolmaktadır. Bu şekilde hastalar sosyal hayatlarına devam edebilmekte ve kendi özgüvenlerini daha iyi bir şekilde kazanmaktadır.

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image