Anne Adaylarının Estetik İle İlgili En Çok Sorduğu Sorular

10 Haziran 20240

Anne Adaylarının Estetik İle İlgili En Çok Sorduğu Sorular Anne adaylarının pek çoğu estetik konusunda kaygılı ve meraklıdır. Hamile olan annelerin endişelerinin yanı sıra estetik kaygılar da meydana çıkmaya başlar.

Anne Adaylarının Estetik ile İlgili En Çok Sorduğu Sorular Nelerdir?

1- Hamilelik döneminde estetik yaptırmak güvenli midir?

2- Emzirme döneminde estetik yaptırsam bebeğimi etkiler mi?

3- Doğum sonrası ilk estetik ameliyatımı ne zaman olabilirim?

4- Doğum sonrası vücudumda oluşan hasar ve değişiklikler estetik müdahale ile geçer mi?

5- Gebelik öncesi yaptırdığım estetik müdahaleler gebeliğimi etkiler mi?

6- Gebelik döneminde cilt bakımı yaptırabilir miyim?

7- Estetik müdahale sırasında kullanılan anestezi ilaçları gebeliğime zarar verir mi?

8- Anneler en çok anne estetiği adı altında hangi müdahaleyi daha çok yaptırıyor?

Anne Adaylarının Estetik Yaptırması Sakıncalı mıdır?

Anne adaylarının estetik yaptırması hakkında çok sayıda söylem vardır. Fakat genellikle uzmanlar ve kadın doğum uzmanları bu süreç içerisinde estetik yapılmasını çok uygun görmez. Bunun nedeni bu dönemde vücudun hormonal ve fizyolojik olarak değişime uğramasının yan etki vermesidir. Yani hamilelik döneminde yapılan estetikler beklenmedik bir etki gösterebilir.

Bazı estetik uygulamaları anestezi ve ilaç içerikli olabilmektedir. Bunların da bebeğe zarar verebilme riskleri vardır. Ancak bazı özel durumlarda doktor önerisi ya da onayı ile estetik yaptırmak mümkün olabilir. Hamilelik döneminde estetik yaptırmanın etkilerini drtamersakrak.com sitesinden iletişime geçerek sorabilirsiniz.

 Anne Estetiği Nedir?

Doğum yaptıktan sonra vücutta meydana gelen değişiklikleri düzeltmek için anne estetiği yapılır. Hamilelik emzirme ve doğum kadınların vücut bütünlüğünde değişim ve deformeye yol açar. Bu değişiklikler kilo alımı, meme büyümesi, karın bölgesinde gevşeme, sarkma ve vajinal deformasyondur. Aynı zamanda karın bölgesinde çok sayıda çatlak oluşumuna sebep olur. Anne estetiği bu değişimleri düzeltmek için yapılan müdahaledir. Bu estetikler sayesinde kadınların vücutları eski görünümüne kavuşur.

Anne Adaylarının En Çok İstediği Estetik Nedir?

Her kadının ihtiyaç ve istekleri farklıdır. Bu nedenle kişiden kişiye göre anne adaylarının istediği estetik değişir. Fakat anne adaylarının en çok istediği estetikleri şöyle sıralayabiliriz;

1- Meme estetiği: meme dikleştirme, meme büyütme, küçültme gibi.

2- Karın estetiği: Karın bölgesinde çatlama, sarkma için karın germe ameliyatı.

3- Vajinal estetik: Doğum sonrası vajina genişlemesi, doku bozulması durumları olabilir. Bunun için daraltma ameliyatı en çok istenilen müdahaledir.

4- Liposuction: Doğum sonrası alınan fazla kilolardan kurtulmak anne adaylarının en çok istediği estetiktir. Kilo verme sürecini hızlandırmak için yağları aldırma işlemi olarak da bilinir.

Anne Adayları Neden Estetik Olmak İster?

Doğum yaptıktan sonra anne adayları eski vücut görünümüne geri dönmeyi çok ister. Eski görünümlerine kavuşmak isteyen anne adayları estetik müdahale ile özgüvenli olduğu günleri dönmeyi ister. Hem güzel hem özgüvenli olma düşünceleri ve istekleri anne adaylarının estetik isteğini arttırır.

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image