Rinoplasti Ameliyat Türleri Peki Hangisi?

31 Mayıs 20240

Rinoplasti Ameliyat Türleri Peki Hangisi? Rinoplasti aynı zamanda burun estetiği şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle birçok farklı sebepten dolayı burun şekillenmesi ve yeniden doğal görünümüne kavuşabilmesi amaçlı ele alınır. Aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gerçekleştirilen önemli bir sağlık süreci olduğunu ifade etmek mümkün. Tabii bu durum aynı zamanda rinoplasti ameliyat türleri peki hangisi? sorusu üzerinden de öne çıkıyor. Çünkü amacı ve yapıya bağlı olarak birçok farklı tür üzerinden ifade edildiğini söylemek mümkün. Burundaki kemer ve eğriliklerin düzeltilme amacı altında ele alınan bu operasyonel müdahale, asimetrilerin ya da fazlalıkların kaldırılması için özel bir yere sahiptir.

Rinoplasti Ameliyat Türleri

Burun yapısı ve hastanın ihtiyaçlarına uygun şekilde günümüzde birçok farklı rinoplasti ameliyat türleri bulunmaktadır. Tabii aynı zamanda bu durum uzman doktorun ele almış olduğu karara ve duruma bağlı olarak gerçekleşebilir. Böylece rinoplasti ameliyat türleri peki hangisi? sorusuna karşılık farklı türlerin bu konuda öne çıktığını söylemek mümkün.

– Kapalı rinoplasti

– Açık rinoplasti

Bu şekilde genel çerçevede iki farklı yöntem üzerinden burun estetiği ameliyatı ve operasyonu gerçekleşmektedir. Elbette her birinin yöntemi ve aynı zamanda işleyiş şeklinin yanı sıra, amacı değişkenlik gösterir. Önemli olan bunun şeklini doğal haline getirmek ve yeniden doğru noktaya ulaştırmaktır. Farklı aletler ve teknoloji cihazların kullanımı kapsamında, ele alınan bu iki yöntem sayesinde kişi yeniden sağlıklı ve özgüvenli haline geri dönebilir.

Kapalı Rinoplasti Ameliyatı

Bu yöntemi kapsamında kesiler burun kısmının iç bölümünde ya da köprünün alt tarafında gerçekleşmektedir. Ancak özellikle ciltte görünür bir iz bırakmaması ile birlikte tercih edilen önemli operasyonel müdahaleler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Burun estetiği operasyonu için sıklıkla tercih edilen önemli ameliyatlar arasında geldiğini ifade etmek gerekir. Elbette bu durum hastalığın yaşamış olduğu ve burunda meydana gelen duruma bağlı olarak ele alınır ve uygulanır.

Açık Rinoplasti Ameliyatı

Bu yöntem kapsamında ise kesi yine burun köprüsünün alt tarafında ya da burun deliklerinin arasında gerçekleşir. Özellikle de daha iyi bir görünüş sağlayarak daha iyi bir müdahalenin gerçekleşmesi noktasında önemli bir ameliyattır. Böylece uzman doktor gerekli bölgeye daha iyi bir şekilde ulaşarak işlemin sağlıklı biçimde tamamlanmasına olanak verir. Fakat çok küçük bir miktar da olsa belli bir iz kalma durumu ile karşı karşıya olunabilir.

Güvenilir Rinoplasti Ameliyat Türleri

Burundaki deformasyonu önlemek, doğal şeklini kazandırmak ve benzeri pek çok sebep ile birlikte günümüzde rinoplasti ameliyatı gerçekleştirilmektedir. Genel çerçevede açık ve kapalı olmak üzere iki farklı seçenek doğrultusunda yapılan müdahaledir. Bu bağlamda rinoplasti ameliyat türleri peki hangisi? sorusuna karşılık bu iki tür ön plana çıkar. Hastanın ihtiyaçlarına göre ve doğru operasyon altında en iyi desteği elde edebilmek için site üzerinden bağlantı kurabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

https://drtamersakrak.com/wp-content/uploads/2024/01/DR-TAMER-SAKRAK-1.png

Dr. Tamer Şakrak Klinik olarak her zaman hastalarımızı estetik açıdan memnun etmeyi amaçlayıp bu doğrultuda devam ediyor.

Hemen Bilgi Alın
bt_bb_section_top_section_coverage_image