Meme Sarkması Nedir Tedavisi Nasıl Olur? Meme dokusunun yaşlanması, kilo alımı veya kaybı, hamilelik, emzirme gibi faktörlerden dolayı sarkmasıdır. Meme sarkması nedir? sorusunun en temel sebebi meme dokusunun elastikiyetinin azalması ile başlar. Meme sarkması çoğu kadını etkileyen bir durumdur. Bu durumu kendine sorun haline getiren kadınların bir uzmana mutlaka danışması gerekir.
Meme Sarkmasını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
1- Yaşlanma: Yaşlanma ile kadınlarda meme sarkması ortaya çıkar.
2- Genetik faktörler: Ailenizde meme sarkması öyküsü varsa bu sizin için bir risk faktörüdür.
3- Hamilelik ve emzirme: Hormonal değişme ve emzirme meme sarkmasını çok fazla etkiler.
4- Kilo değişiklikleri: Hızlı kilo alımı veya kaybı meme dokusunu etkiler. Memelerde sarkmaya sebep olur.
5- Sigara içmek: Sigara içmek cildin elastikiyetini azaltır. Meme sarkmasını etkiler.
6- Egzersiz yapmamak: Göğüs kaslarını güçlendirmeyen yetersiz egzersiz meme sarkmasını etkiler.
7- Sütyen seçimi: Uygun olmayan iç çamaşırı seçimi meme dokusuna yeterli destek sağlamaz. Meme sarkmasına yol açar.
Meme Sarkması Önlenebilir mi?
Meme sarkması başlangıç aşamasında iken dikkat edilirse önlenebilir. Meme sarkmasını önlemek için kişinin sağlıklı beslenmesi özellikle yeterli protein alması gerekir. Kadınlar kendini güneşten koruyarak meme sarkmasını önleyebilir. Güneşin zararlı ışınları cildin erken yaşlanmasına yardımcı olur. Meme sarkması nedir? kişiden kişiye değişen bir süreç olduğu için mutlaka meme muayenesini yaptırın. Bu önlemler sayesinde meme sarkması önlenebilir.
Meme Sarkması Tedavisi Nasıl Olur?
Meme sarkması tedavisi çeşitli yöntemler uygulanarak yapılır. Kişinin meme sarkması nedir? nasıl tedavi edilir sorusunu mutlaka bir uzmana sorması gerekir. Meme sarkması tedavi yöntemleri aşağıda sıralanmıştır.
1- Meme dikleştirme cerrahisi: Meme dikleştirme ameliyatı ile meme dokusunu yeniden şekillendirip ve sıkılaştırırlar. Fazla cilt ve dokular çıkarılır. Meme dokusu yeniden konumlandırılır. Meme desteklenerek iç kısımlara dikişler atılır.
2- Meme implantları: Meme dikleştirme sırasında meme implantı da kullanılabilir. Bu implantlar memeyi daha dolgun ve şekilli gösterir.
3- Liposuction: Hafif sarkma durumlarında bu yöntem kullanılır. Fazla yağ dokusu alınarak meme daha sıkı görünür.
Meme sarkması tedavisi için en uygun yöntem kişinin meme dokusu durumu, sağlık durumu belirler. Bu nedenle bir plastik cerrah veya uzman doktora danışarak kişisel bir tedavi uygulanmalıdır. Meme sarkması tedavisi için drtamersakrak.com sitesinden bize ulaşabilirsiniz.
Meme Sarkması Tedavi ile Tamamen Geçer mi?
Meme sarkması genellikle cerrahi tedaviler sonrasında düzeltilir. Ancak tamamen geçmesi beklenemez. Yapılan müdahale ve tedavi sonrası sarkma görüntüsü ortadan kalkar. Göğüsler daha sıkı ve kalkık bir görünüme sahip olur. Tedavi sonuçları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Uzmanların yapmış olduğu uygulama ve tedavi sonrasında kadınların çoğu yeni memelerinden memnun olur. Kişinin tedaviye uygun olması durumunda yapılan cerrahi uygulama oldukça kalıcı olacaktır. Uygulamayı yapacak olan uzmanın profesyonel olması ve kullanılan malzemelerde meme görüntüsüne katkı sağlar.